Reacties op mijn eerste boekje

In januari 2023 verscheen mijn eerste boekje. Mét verkleinwoord: het zijn twee novellen – te kort voor roman en te lang voor kort-verhaal, samen ca 100 pagina’s. Stichting Fantastische Vertellingen heeft het uitgegeven: ‘De dokter in het donker’. In Fantastische Vertellingen 65 (maart 2023) stonden twee besprekingen. 

Johan Klein Haneveld (johankleinhaneveld.blogspot.com) schrijft: ‘De werelden die Van Wettum heeft verzonnen zijn fascinerend. In het eerste verhaal bevinden we ons in koepelsteden in het onder water gelopen Nederland. Hij weet ze zo te beschrijven dat duidelijk is waar we ons als lezer bevinden, zelfs als we zo’n omgeving niet kennen. De planeet Madonna in het tweede verhaal, met ander licht en fascinerende buitenaardse wezens, is ook goed beschreven en naar mijn mening behoorlijk origineel,’ en: ‘Zijn verhalen zijn ook nog eens heel toegankelijk geschreven, wat een plus is!’ en: ‘Voor zowel lezers van het SF-genre als voor detectivelezers de moeite waard.’ 

Finn Audenaert (Finnaudenaert.weebly.com) schrijft: ‘Een financieel directeur met een gapend gat boven zijn zes ogen? Een medische androïde die plots van de aardbodem verdwenen lijkt? Geen probleem, Sherlock en Rex waden vastberaden door de datazee op zoek naar de oplossing. Dat gaat gepaard met stevig denkwerk en nog steviger actie. Heerlijk!’ 

Op de site van de uitgever werd deze reactie achtergelaten: ‘SF is niet het genre dat ik graag lees, maar dit boekje van Charles van Wettum boeide me toch. Vooral omdat het maatschappelijke thema’s van het hier en nu raakt. Daarmee hield dit sf-verhaal mij in gedachten langer bezig dan verwacht. Vandaar gewoon 5 sterren. Een aanrader.’ 

Olav Heirman (ervaren SF-lezer) schrijft: ‘De dokter in het donker biedt een interessante vraagstelling die raakt aan de maatschappelijke functie van de gezondheidszorg. Het verhaal eindigt met een optimistische noot. Het 2de verhaal, Moord onder een blauwe zon, vond ik héél origineel van wereldopbouw. Aandacht voor kleine details maakt het detectiveverhaal leuk om lezen. 

‘Vermist in Koepel Goes’ is (voorlopig?) ebook, het verscheen op 9 maart 2023. Olav Heirman schreef 2 dagen(!) na het verschijnen: ‘Charles van Wettum gaat hier dieper in op de geschiedenis en opbouw van de Koepelsteden die na het onderlopen van een deel van Nederland een groot deel van de bevolking herbergen… Het verhaal is groter en complexer dan enkel de zoektocht naar verloren experimenteel hoogtechnologisch materiaal. De auteur heeft de persoonlijkheid en het karakter van Sherlock goed uitgewerkt…. Het biedt de mogelijkheid om in de toekomst nog meer verhalen rond Sherlock & Rex te schrijven. Ik ben alleszins al fan.’ 

Al met al: mijn eerste verkenning van het iets-langer-dan-korte-verhaal is me bevallen. Ik heb mijn doelen voor het komende jaar helder: doorgaan met korte verhalen en langzamerhand kijken of steeds langere verhalen bij me gaan passen. Misschien, misschien komt er een kans voor iets van de omvang ‘roman’. En misschien loop ik tegen de grenzen van mijn mogelijkheden aan en wordt het iets anders. Er gebeurt in ieder geval iets, en ik heb het naar mijn zin.

Het mooi uitgevoerde gedrukte boek ‘De dokter in het donker’ is o.a. hier te bestellen. Het ebook ‘Vermist in Koepel Goes’ is o.a. hier te bestellen.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s