SF na het pensioen

Mijn eerste volle pensioenjaar is voorbij. Even terugkijken, dus. Met een heel leuke afsluiter van het jaar…

In het najaar van 2021 ging ik met vervroegd pensioen. Het was een goed moment om afscheid te nemen van ‘mijn schooltje’: het JTC in Roosendaal: fantastisch team van medewerkers, geweldige sfeer, toffe leerlingen, prachtige gebouwen, hard gegroeid en met goede resultaten. Na een ontzettend leuk afscheid kwam het beruchte zwarte gat – dus niet: ik heb mij in 2022 geweldig vermaakt.

Vooruitlopend op mijn pensioen had ik vanaf 2019 wat geoefend met een jeugdliefde: het schrijven van korte sf-verhalen. Maar ja: schrijven is gewoon een vak, je moet het leren en je moet veel uren maken. Vanaf eind 2021 had ik de tijd en ik heb sindsdien van die nieuwe wereld genoten. Nieuwe mensen leren kennen, een nieuw netwerk opbouwen, nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe vaardigheden trainen. Wat een leuke mensen zitten er in dat wereldje, wat een bijzondere activiteiten, wat een talenten!

Wat heb ik in 2022 gedaan? Ik heb korte verhalen geschreven, er zijn er gepubliceerd in onder andere het tijdschrift Fantastische Vertellingen, het jaarboek Ganymedes, de verenigingsbladen SF Terra en HSF, en op een paar websites. Ik heb boekbesprekingen geschreven, o.a. op Hebban – wie schrijft, moet veel lezen. Ik heb vooral veel geleerd, leren blijft leuk. Als afsluiter van 2022 is sinds vandaag (29 december) mijn eerste solo-boekje verkrijgbaar: ‘de dokter in het donker’. Klein, maar (hopelijk) fijn. Elke reactie wordt gewaardeerd – leren blijft mijn kerncompetentie 😉 .

Uitgever: Stichting Fantastische Vertellingen, Remco Meisner. 
Omslag: Marcel Ozymantra.
December 2022

Ook in 2022 was ik actief in raden van toezicht in de sectoren die mij lief zijn omdat ze gaan over mensen en wat voor hen essentieel is: onderwijs en zorg. Dat blijf ik doen met veel enthousiasme.

En nu op weg naar 2023. Doorgaan met de goede dingen. Nieuwe dingen leren, nieuwe dingen proberen. Nieuwe verhalen schrijven en wie weet nog iets meer.

Ik wens iedereen een mooi, gezond en uitdagend 2023!

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s