SF-boeken


Naar de Verhalen-pagina


Het zal anders

De tien verhalen in dit eBook zijn science fiction. Soms met humor, soms met een bijzondere twist – maar altijd met iets om even tot je laten doordringen. Om even over na te denken. De toekomst hangt af van ons. Onze keuzes van vandaag bepalen de toekomst. Welke keuzes kunnen we maken? En wat zouden ándere keuzes betekenen voor ons en voor onze wereld? 

Charles van Wettum schrijft geen wetenschappelijke artikelen, nee: hij vertelt verhalen. Niet om de technische snufjes maar om de mensen. Hoe ze leven om betekenis te krijgen. Hoe ze gelukkig willen zijn. De verhalen ze soms leuk en ontspannend, soms ook een beetje verdrietig – dat hoort bij het leven.

Zeven van de verhalen uit deze bundel zijn nooit eerder gepubliceerd.

Uitg: Muttew, eBook, maart 2023. Dit eBook kopen? Dat kan hier vanaf ca 1 april 2023.

eBook - korte SF-verhalen

Vermist in Koepel Goes

Een Sherlock & Rex verhaal, eBook

Onderzoeker Sherlock en zijn datahond Rex lossen zaken op in het toekomstige Nederland. In Koepel Goes – het betonnen toevluchtsoord voor vluchtelingen uit het ondergelopen Zeeland – zoeken zij vier verdwenen jongeren. Hoe kan er in zo’n gecontroleerde maatschappij criminaliteit zijn? Ze hebben er hun handen vol aan.

Uitg: Mutttew, eBook, maart 2023. Dit eBook kopen? Dat kan onder andere hier en hier.

eBook - SF-verhaal

De dokter in het donker

Twee Sherlock & Rex – verhalen in één prachtig uitgevoerd boekje.

Een kunstmatige intelligentie ontwikkelt op eigen kracht een moreel standpunt. Hij lijkt daarin beter te slagen dan veel anderen in dit relaas. Temidden van zelfkanters vindt de robot zijn thuis in het donker. Maar dan …

Het tweede raadsel draait om een vermoorde Madonna, een klein blauw wezen op een kletsnatte planeet. Er is daar één mens – is die dan ook meteen de moordenaar?

Uitg St Fant. Vertellingen, januari 2023. Print, 108 pg, hardcover. Omslagafbeelding: Marcel Ozymantra. Dit boek kopen? Dat kan hier en hier.

SF-boek - hardcover